top of page

Kleur, vacht & maten

pootje png.png

Kleur:

De kleur is divers, onder andere gebroken wit, crème, zwart, rood, café au lait, chocolade, abrikoos, lavendel en zilver. Het pigment (de kleur van de onderliggende huid) is leverkleurig of zwart.

Hazelnootkleurige ogen komen vaak voor bij de honden met leverkleurig pigment, bruine of zwarte ogen bij het zwarte pigment.

 

Vacht:

De wolvacht: Deze vacht lijkt op de vacht van een poedel (krullend), heeft wat meer onderhoud nodig.

De fleecevacht: Dit is een zachte krullende- of golvende vacht. De vacht hoort makkelijk open te vallen. Deze vacht is gemakkelijker in onderhoud.

Maat:

Mini

Medium

Standaard

Schofthoogte:

35 - 35 cm

43 - 53 cm

53 - 63 cm

 

Gewicht:

10 - 15 kg

15 - 23 kg

23 - 42 kg

 

pup Belle.jpg
LOGO PNG.png

Het ras

pootje png.png

Een Labradoodle is vooral een vrolijke knuffelhond.

Ze zijn erg intelligent en daarom makkelijk te trainen. 

Het is een atletische en energieke hond die ook lekker rustig ergens kan liggen. Het is een sociale hond, die ook waakzaam is over zijn familie.

 

Verder hebben deze honden een uitzonderlijk hoog intuïtief vermogen, Hiermee bedoel ik dat ze zeer goed emoties aanvoelen. Ze zoeken oogcontact en proberen je op te vrolijken of te troosten. Het zijn honden met humor die de neiging hebben om gek te doen.

 

Oorspronkelijk gefokt als hulphond en blindengeleidehond. Tegenwoordig worden ze ook ingezet als hulphond bij ADHD, stoornissen in het autistisch spectrum en vele andere doelgroepen.

 

Australian Labradoodles hebben een enkele vacht (dus geen ondervacht) en verharen niet tot nauwelijks, waardoor ze hypo-allergene kwaliteiten bieden. Hierdoor kunnen Australian Labradoodles eventueel ook in een gezin worden geplaatst waar de hondenallergie dit meestal onmogelijk maakt.

20171014_162711.jpg
uitgelate.jpg

De geschiedenis

De Australian Labradoodle is oorspronkelijk in Australië ontwikkeld om hulpbehoevende personen die ook allergisch waren, toch een geleidehond aan te kunnen bieden. In de jaren 80 werd er een serieus fokprogramma gestart om de Labrador en de Poedel te kruisen.

De nieuw ontstane hond kreeg de naam Labradoodle. Rutland Manor Labradoodles en Tegan Park Labradoodles waren de eerste fokkers van deze hond. Een Australian Labradoodle zoals wij die nu kennen kwam tot stand doordat er verschillende andere rassen doorheen gemengd zijn (de zgn. infusions), met als resultaat de huidige Australian Labradoodle met al zijn positieve eigenschappen. Het fokken met de verschillende rassen is heel zorgvuldig en weloverwogen gedaan om bepaalde eigenschappen en kenmerken eruit te fokken of juist er in te brengen. Het is de hond zoals de grondlegsters Rutland Manor en Tegan Park voor ogen hadden en waaraan ruim 20 jaar hard is gewerkt. Dit is de hond die behalve zijn schitterende uiterlijk en lieve karakter ook nog eens een 98% allergie vrije en niet verharende vacht heeft.

pootje png.png
bottom of page